Sektörün en ağır fuarı 23 Kasım'da Bursa Tüyap'ta

Sektörün en ağır fuarı 23 Kasım'da Bursa Tüyap'ta

Dünyanın en zengin mermer yataklarının bulunduğu ülkemizde altıncı kez düzenlenecek Bursa Uluslararası Blok Mermer Fuarı, doğal taş sektörünü, Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde buluşturmaya hazırlanıyor.  Düzenlendiği ilk yıla göre devamlı büyüyen ve sektörün konusunda tek ihtisas fuarı olarak dikkat çeken Bursa 6. Uluslararası Blok Mermer Fuarı, 23 - 26 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek. İlk yılında 550 blok mermerin sergilendiği fuar, bugün itibariyle ağırlığı toplam 50 bin tona ulaşan 2 binden fazla blok mermerin sergilendiği büyük bir sektör buluşması haline geldi. Doğal taş sektöründe faaliyet gösteren 200’e yakın firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile 7 ayrı salon ve açık sergileme alanından oluşan 50 bin m2 de hazırlanan ‘sektörün en ağır fuarı’, yurt içi ve yurt dışından 40’a yakın ülkeden gelmesi hedeflenen iş insanlarını ağırlayarak sektör ticaretine hareket sağlayacak.

Üreten ve zengin ülkemizin marka fuarı
Sektör profesyonellerinin ajandasında ilk sırada yer alan ve merakla beklenen ‘Bursa 6. Uluslararası Blok Mermer Fuarı’nın marka değerinin her geçen yıl yükseldiğini belirten Tüyap Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “Zengin mermer yataklarının olduğu ülkemiz, gerçekleştirdiği doğal taş ihracatı ile de dikkat çekmektedir. Gerek ulusal gerekse uluslararası ziyaretçilerin yakından takip ettiği fuar, sektörün ilgisini Bursa’ya çekerek Türkiye’nin bu konuda vitrini olmaya devam ediyor. Ülkemizin hemen hemen tüm ocaklarından çıkarılan blok mermerlerin işlem görmeden sergilendiği Blok Mermer Fuarı, dört gün süresince farklı coğrafyalardan gelecek iş insanı ile katılımcı firmaları tek çatı altında buluşturuyor. Fuar süresince gerçekleşecek ikili iş görüşmeleriyle sektör ticaretine katma değer sağlayacak dünyanın tek blok mermer fuarı, 23 – 26 Kasım’da kapılarını açmak için hazırlıklarına devam ediyor. Fuarın ilk yılından itibaren destekleyen ve kısa sürede geldiği son noktada büyük katkıları olan BTSO ve MADSİAD’a teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Sektörün ihracatına güç katacak
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, sektör temsilcilerinin ve fuar ziyaretçilerinin fiziki fuarları özlemle beklediğini ifade etti. Fiziki fuarların yenilikleri görebilmek ve yüz yüze iletişim açısından büyük değer taşıdığına dikkati çeken Başkan Burkay, “Bu kapsamda 23-26 Kasım tarihlerinde Bursa’da gerçekleştirilecek Bursa Uluslararası Blok Mermer Fuarı, normalleşme sürecindeki en önemli fuarlardan biri olacak. Bu yıl 6’ncısı düzenlenecek olan fuarımız sektörün konusunda tek ihtisas fuarı olma özelliği taşıyor. İlk yılında 550 blok mermerin yer aldığı fuar, 6 yıl gibi kısa bir sürede ağırlığı toplam 50 bin tona ulaşan, 2 binden fazla blok mermerin sergilendiği sektörün en önemli buluşması haline geldi. Bursa Blok Mermer Fuarı’nda daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da sergilenen tüm ürünlerin satılmasını ve fuarın sektörümüzün ihracatına büyük güç katmasını bekliyoruz. Fuara katılacak tüm firmalarımıza bereketli işler diliyorum” diye konuştu.

Sektör fuarı özledi
Bursa 6. Uluslararası Blok Mermer Fuarı’nın dünyanın ilk ve tek blok mermer fuarı olduğunu söyleyen MADSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Efendioğlu, “Bu yıl fuarımızın altıncı yılı. Pandemi nedeni ile bir yıl ara verdikten sonra büyük bir özlemle gerçekleşmesini beklediğimiz fuarımızda ilk yıl 550 blok mermer sergilemiştik. Her yıl daha da büyüyerek kapasitesini artıran fuarda bu yıl iki binin üzeri blok mermerin yer almasını hedefliyoruz. Türkiye’nin konusunda lider firmalarının katılımı ile hazırlanan Blok Mermer Fuarı, sektör ile buluşmak için gün sayıyor” dedi.

Farklı coğrafyalardan sektör profesyonelleri buluşacak
Uluslararası nitelikte olan fuarın, Tüyap’ın yurt dışı ofisleri organizasyonu ile sektör ticaretinin hareketli olduğu Çin ve Hindistan başta olmak üzere 40’a yakın ülkede tanıtım çalışmaları devam ediyor. Farklı coğrafyalardan organize edilen ve münferit gelmesi beklenen iş insanlarını ağırlamayı hedefleyen Bursa Blok Mermer Fuarı, oluşturacağı iş hacmi ile doğal taş sektörünün ihracatına ve rekabetçiliğine güç katacak. Fuarda blok mermer, limestone, oniks, iş ve ocak makineleri, sektörel dernekler ve yayınlar profesyonel ziyaretçilerle buluşacak.