Mermer ocaklarının vazgeçilmezi: Ascendum Makina

Mermer ocaklarının vazgeçilmezi: Ascendum Makina

Volvo iş makinelerinin Türkiye distribütörü Ascendum Makina , uzun yıllardır mermer ocaklarının en çok tercih edilen tedarikçileri arasında yer alıyor. Ascendum Makina'nın tercih edilmesinin sebeplerinden ilki, Volvo iş makinelerinin mermer ocaklarında gösterdiği yüksek performans ve üretkenlik. Yüksek performans ve üretkenliği düşük yakıt tüketimiyle birlikte sunması da Volvo iş makinelerinin mermer ocaklarında en fazla tercih edilen makineler arasında yer almasında önemli rol oynuyor. Ayrıca firma, sağladığı etkin satış sonrası hizmetlerle de işletme maliyetlerine destek oluyor.

Mermer ocaklarında her koşulda kesintisiz çalışabilme imkanı
Mermer sektörünün ihtiyaçları çerçevesinde geliştirilen ve Volvo’nun ''pazar lideriyiz'' dediği;
*55 tonluk makine çalışma ağırlığına sahip ; L350H
*35 tonluk çalışma ağırlığı ile L220HM
*28 ton çalışma ağırlığı ile L180HM lastikli yükleyiciler
*75 ton sınıfı ; EC750
*50 ton sınıfı ; EC480
*40 ton sınıfı EC380 paletli ekskavatörler, ocaklarda yoğun olarak kullanılıyor.
Belden kırma kaya kamyonu sınıfında ise; 25 m³'lük A25, 30m³'lük A30, 35m³'lük A35 ve 40m³'lük kasa hacmi ile A40 modelleri mermer ocaklarında her koşulda kesintisiz çalışabilme imkanı sağlıyor.

L180HM L220HM blok mermer sektörüne yönelik olarak tasarlanmış
Volvo lastikli yükleyicilerinden L180HM ve L220HM blok mermer sektörüne yönelik olarak tasarlanmış. Tork Paralel Bom sistemi, mermer bloğunu makinenin ağırlık merkezine daha yakın tutarak yüksek taşıma kapasitesi imkanı da sunuyor. Şanzımanlarda bulunan OptiShift özelliği sayesinde sahanın ve operatörün ihtiyaçlarına göre vites seçimi ile maksimum güç ve yakıt ekonomisini bir arada sunuyor. OptiShiftin bir diğer özelliği olan ReversebyBraking ile operatörün frene basmasına gerek kalmadan, makinenin belirlediği uygun hıza kendini düşürerek hızla yön değiştirmeye imkan sağlıyor. Bu sayede daha uzun şanzıman ve diferansiyel ömürleri sağlanıyor.

Çevre dostu Volvo
Çevre dostu olarak geliştirilen Volvo motorlar, düşük devirlerde dahi yüksek tork üreterek, sınıfındaki en düşük yakıt sarfiyatını sunuyor. L180HM, L220HM, A35, A40, EC380 ve EC480 modellerinde Volvo’nun son teknolojiye sahip D13 model motoru kullanılıyor. Buna ek olarak L350H ve EC750’de D16 model motor kullanılıyor. Tüm bu modellerde kullanılan D13 ve D16 motor sayesinde Volvo iş makineleri sahalara uyum sağlarken, yedek parçaya erişim noktasında da çok önemli bir avantaj sağlanmış oluyor. Tüm Volvo lastikli yükleyici ve ekskavatörlerde standart olarak sunulan yağ banyolu ön hava filtresi sayesinde motora toz girişi minimize ediliyor. Böylece motor ömrünün önemli ölçüde artırıldığı vurgulanıyor.


En çok tercih edilen yükleyici: L350H
Volvo’nun mermer uygulamalarında en çok tercih edilen yükleyicisi ise 55 ton çalışma ağırlığına sahip L350H. L350H; D16E dizel motorla donatılmış ve 540 beygirlik bir güce sahip. 1400 devirde 2550Nm tork üretebilen L350H gücün yanında, düşük devirlerde maksimum torku elde etmesi sayesinde performans ve ekonomiyi birlikte sunuyor. Dayanıklılık göz önünde bulundurularak tasarlanan L350H, sağlam bileşenler ve güçlü bir şasi yapısı ile üretilmiş. Ekstra güçlendirilmiş merkezi bağlantılar zorlu uygulamalarda güç ve dayanıklılık sağlıyor. Ayrıca özel olarak tasarlanmış Z-bar kaldırma kolu da sürekli çalışma süresi ve daha uzun makine ömrü için pimlerin her birinde çift contaya sahip. Tam yüzer şaftlara sahip ağır hizmet tipi akslar, planet göbek redüksiyonu ve bakım gerektirmeyen arka aks yatakları sayesinde makinenin işte kalma süresi ve bileşen ömrü artıyor.

Son teknoloji kolaylıklar
L350H makinelerinde kolay kabin erişimi zorlu mermer sahalarında çok önemli olduğundan Volvo, L350H’lerde kabin erişimi güvenli ve renkli trabzanlar, her durumda 3 noktadan tutunma ve uzaktan kapı açılması gibi birçok ayrıcalığı da bir arada sunuyor. Kabin içerisinde de operatöre maksimum konforun sağlanması için çeşitli özellikler var. Örneğin CDC yani Confort Drive Control özelliği ile operatör direksiyonu kullanmasına gerek kalmadan, sol el parmakları ile makineyi rahatlıkla kontrol edebiliyor. Ayrıca ısıtmalı ve konforlu süspansiyonlu koltuğu ile operatöre çalışma anında maksimum konfor sunuyor. Bunlarla birlikte makine üzerinde standart olarak bulunan Eco pedal, Volvo tarafından tasarlanmış. Eko pedal, gaz pedalının aşırı kullanımına tepki olarak mekanik bir geri itme kuvveti uyguluyor ve ekonomik çalışmayı teşvik ediyor. Aynı zamanda makineye ani yüklenmeleri de engelleme özelliğine sahip. Bu özellik yüksek verimlilik ve yüksek yakıt ekonomisi sağlarken, her türlü sesli ortamda duyulabilen geri vites ikazı 'White Noise', olası kazaları minimuma indirmek için makinede standart olarak bulunuyor.