Brevetek Makine sahibi Ali Kaplan, “Geliştirdiğimiz sistemlerle, insan gücünü teknolojiye devrediyoruz”

 Brevetek Makine sahibi Ali Kaplan, “Geliştirdiğimiz sistemlerle, insan gücünü teknolojiye devrediyoruz”

Kurulduğu andan itibaren müşterilerine yenilikçi ve teknolojik çözümler sunan Brevetek, geliştirdiği Ar-ge çalışmaları ile insan gücünü tamamen teknolojiye devreden sistemler üretiyor.  “Otomasyon sistemlerimiz sayesinde geliştirdiğimiz tam otomatik hatlarımız ile beraber insan gücünün yerini tamamen teknolojiye devrediyoruz” diyen firma sahibi Ali Kaplan, “Brevetek olarak sürekli olarak kendimizi geliştirip, Ar-ge ve inovasyona yer veriyoruz. Bu zamana kadar gerek müşterilerimizin talepleri doğrultusunda gerekse ürün gamımızı genişletmek ve yeniliklere yer vermek açısından geliştirdiğimiz, sonrasında da hayata geçirdiğimiz pek çok projemiz oldu. Bunlardan biri tek şase üzerinde robot ve bantlı kesme makinesi birleştirip alandan ve insan gücünden tasarruf sağlayan robotlu bantlı kesme makinemizdir. Bu makinede ebatlama işlemi otomatik olarak yapılıyor. Makine robot önüne konulan taşları otomatik olarak banda alıp, ebatlama işlemi için hazırlar. Bu işlem sırasında insan gücüne ihtiyaç yoktur. Aynı zamanda yine bir Ar-ge projemiz olan ray üzerinde hareketli monotel makinemiz de mermer blokları için kullanılmakta olup saatte iki metreye yakın kesim yapabilmektedir” diyor. 

 

Özel yapım makineler

Brevetek Denizli'de bulunan fabrikasında; fabrika içi plaka ve strip taşlar için ebatlama makineleri, özel yükleme – boşaltma robotları, kalibre-polisaj-honlama-wax gibi parlatma makineleri, mozaik hatlarda ve dekoratif amaçlı kullanılan taşlar için kırma, patlatma makineleri, UV ve IR fırınlar, tamir hatları, taş rengi açma fırınları, tel kesme, kenar eskitme ve zincirli kırma hatları, kerf makinesi, seleksiyon hatlarının üretimini gerçekleştiriyor. Bu ürünlerin dışında müşterilerilerinden gelen talepler doğrultusunda özel yapım makine çalışmalarının da olduğunu söyleyen Kaplan, şunları söyledi:
“Yurtdışındaki bir firmamıza dış cephede kullanılan mermerler için kanal açma işlemi yapabilen kerf makinesi imalatı yaptık. Ayrıca son zamanlarda müşterilerimizden sıklıkla taş beyazlatma ve renk açma fırınımız ile ilgili talepler alıyoruz. En ileri üretim teknolojilerini kullanarak, müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre spesifik makineler tasarlayıp farklı otomasyonlar içeren yüksek üretim performanslı çözümler üretiyoruz. Uzman mühendis kadromuz ve deneyimli ekibimiz ile de müşterilerimize her zaman teknik destek sağlıyoruz.”