CNR MarbleTech kapılarını açmaya hazırlanıyor.

CNR  MarbleTech  kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Türkiye’nin ilk ve tek mermer makineleri, teknolojileri ve ekipmanları fuarı CNR MarbleTech İstanbul, bu yıl da oldukça iddialı. Yerli ve yabancı 70’in üzerinde sektör öncüsü firmanın son teknolojik ürünlerini tanıtacağı fuarı, 4 günde binlerce sektör profesyonelinin ziyaret etmesi bekleniyor.Ürettikleri son teknoloji makinelerle 2 milyar dolarlık mermer ihracatına yön veren makine üreticileri, 120’yi aşkın ülkeye 14 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiriyor.Mermer sektörünün en büyük ticaret platformu olan CNR MarbleTech İstanbul - Mermer Makine Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı, yeni normale dönüş kriterleri kapsamında bir dizi önlem ile kapılarını açmaya hazırlanıyor. CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından, Doğaltaş Makina ve Teknolojileri Üreticileri Derneği (DOTEK) işbirliği ve KOSGEB desteğiyle organize edilen fuar, 20–23Ekim 2021 tarihleri arasında CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde sektör profesyonellerini buluşturacak. Yoğun ilgi gören fuar, bu yıl yerli ve yabancı 70’in üzerinde firmaya ev sahipliği yapacak.

B2B iş görüşmeleri ile global ticaret canlanacak
Sektörün en büyük ticaret platformu niteliğini taşıyan fuarda, mermer ve doğal taş sektörü iş makineleri ve ekipmanları, jeneratörler, ambalajlama sistemleri ve bilgisayar destekli teknolojiler tanıtılacak. Sektör için yeni uluslararası iş bağlantıları kurma, ticaret ve ihracat oranını artırma fırsatı sunulan fuara, farklı ülkelerden profesyonel alım heyetleri de katılacak. İç piyasanın yanı sıra özellikle yakın coğrafyadaki mermer üreticilerinin makine ve ekipman ihtiyacını karşılama potansiyeli bulunan fuarda, B2B iş görüşmeleri de gerçekleştirilecek.

Sektör 2 milyar dolarlık mermer ihracatına yön veriyor
Ürettikleri son teknoloji makinelerle 2 milyar dolara ulaşan mermer ihracatına adeta yön veren makine üreticileri, 120’yi aşkın ülkeye yaklaşık 14 milyon dolarlık makine satışı yapıyor. Global pazardaki gücünü arttırmak için her geçen gün yurtdışına daha fazla odaklanan Türk mermer makine üreticileri, fuarda hedef pazarları olan İran, Fas, Tunus, Cezayir, Mısır, Makedonya, Filistin, İsrail, Ürdün, Irak, Mısır, Libya, Suriye, Lübnan, Almanya, Bulgaristan, Rusya, İngiltere ve Fransa’dan binlerce profesyonel alıcıya ev sahipliği yapacak.

Fuarlara katılımda HES kodu zorunluluğu
Fuarlarda katılımcı ve ziyaretçilerin sağlığını güvence altına alarak, olası risklerin bertaraf edilmesi için devletin ve Uluslararası Fuarlar Birliği’nin (UFI) belirlediği yeni normale dönüş kriterleri kapsamında; fuar giriş ve çıkış noktalarının yeniden düzenlenmesi, fuar girişlerinde vücut ısısı kontrolünün yapılması, havalandırma sistemlerinde harici havanın kullanılarak içerideki havanın sürekli temiz tutulması, aynı anda fuar alanında bulunan kişi sayısının sınırlandırılması, fuara girişlerde katılımcı, ziyaretçi ve görevlilerin HES kodu sorgulamasının yapılması gibi bir dizi önlem alınıyor.