HİDROMEK, Türkiye'nin devler listesinde

HİDROMEK, Capital Dergisi tarafından geleneksel olarak her yıl hazırlanan, ''Capital 500 Türkiye'nin en büyük 500 özel şirketi' listesinde 271’inci sırada yer aldı.
Capital Dergisi tarafından geleneksel olarak her yıl hazırlanan ''Capital 500 Türkiye'nin en büyük 500 özel şirketi'' araştırmasının sonuçları açıklandı. Şirketlerin bir önceki yıla ait ciroları baz alınarak hazırlanan araştırmada geçen yıla göre 68 basamak birden yükselerek 271’inci sırada yer alan HİDROMEK, makine sektöründe ise 4’üncü oldu.

6 kıtada, 100'ün üzerinde ülkede HİDROMEK makineleri
Dünyanın en büyük 50 iş makinesi üreticisi arasında yer alan HİDROMEK’in bugün 6 kıtada 100’ün üzerinde ülkede makineleri çalışıyor. HİDROMEK, dördü Ankara’da, biri İzmir’de, biri de Tayland’da yer alan altı üretim tesisinde kazıcı yükleyici, hidrolik ekskavatör, lastikli yükleyici, motor greyder ve toprak silindiri üretiyor. Ankara Sanayi Odası 1’inci Organize Sanayi Bölgesi’nde 1400 dönümü aşkın sanayi parseli üzerinde HİDROMEK Üretim Üssü’nün inşasına devam eden HİDROMEK, burada ilk olarak faaliyete geçen komponent fabrikasında daha önce ithal ettiği şanzıman, aks, hidrolik redüktör ve hidrolik silindir gibi ana komponentlerin üretimini büyük ölçüde kendi bünyesinde yapıyor.

En büyükler listesinde yer almaya devam ediyor
Bu yıl HİDROMEK, İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından açıklanan ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 148’inci, Fortune Dergisi tarafından hazırlanan Fortune 500 Türkiye’nin En Büyük Şirketleri Listesi’nde de 191’inci olmuştu.