SIMEC'ten reçineyi jelleştirmek için özel bir makina: UV 2200

SIMEC'ten reçineyi jelleştirmek için özel bir makina:

UV 2200

SIMEC tarafından geliştirilen UV 2200 makinesi ultraviyole ışınlarla materyalin yüzeyine uygulanan reçinenin jelleştirilmesini sağlamak için kullanılmaktadır.

Tek içerikli reçine ısı ile değil, özel UV ampulleri tarafından üretilen görünmez elektromanyetik dalgalarla reçinenin nüfuz etmesinin ve yayılmasının sağlanması ile sertleşmektedir.

Fırına girmeden önce uygulanan reçine sıvı haldedir. Tanktan aktarılarak serildiğinde yarı katı veya katı olan reçineye operatör tarafından istenilen süre boyunca tekrar dokunulabilir ve müdahale edilebilir.

UV kürleme süreci

Çevrenin ya da materyalin ısısı sertleşme sürecinde bir rol oynamaz. İşlem gören materyal UV istasyonuna girer ve burada UV kürleme olarak adlandırılan süreç başlatılır.

UV 2200 UV ampuller için basit bir fırın değil aslında reçine tarafından üretilen dumanın tahliyesini sağlayan özel bir entegre tahliye sistemidir. Özel güç tüketim tasarruf sistemi, özel ekleme bir sistemdir ki, ampuller için temiz soğutma havası dağıtır. Bu sistem UV 2200 serisini en ileri UV reçine katalizör sistemleri arasına sokmaktadır.