Simec'ten yepyeni bir cila makinası: ORBITAL 2200

Simec'ten yepyeni bir cila makinası: ORBITAL 2200

Diğer cila makinalarından farklı bir sistemle hareket eden Orbital 2200 geleneksel cila makinaları ile kıyaslandığında daha homojen bir cila kalitesi sunuyor. Makina üzerindeki araçların optimizasyonu, üretkenliği arttırarak silimi yapılan taşlar üzerindeki gölge ve iz oluşumunu ortadan kaldırıyor.

Doğal taş işleme teknolojisinin dev markalarından birisi olan SİMEC sektöre yepyeni bir cila makinası sundu. Orbutal adı verilen serinin en önemli özelliği; her bir eksende bağımsız hareket eden ve titreşim sağlayan kalibrasyon ve cilayı sğlayan kafaların silimi yapılan taşlar üzerinde oluşan gölge ve iz oluşumunu ortadan kaldırması.

Orbital modeli cila makinalarında silimi yapılan mermer plakasının her köşesinde homojen bir parlaklık elde edilirken, silimi yapılan her plakanın da aynı parlaklığı elde etmesi önceki yıllarda yaşanan ciladan kaynaklanan şikayetleri de sona erdirecek!

Orbital Cila makinalarında her biri birbirinden bağımsız hareket eden kafalar,makinayla birlikte enine hareket eden farklı köprülerin üzerinde bulunmaktadır. Cila kafaları dik açılı harekete ek olarak cilalamanın homojen olmasını sağlayan boylamsal hareketlerde bulunarak cilanın mükemmel olmasını sağlamaktadır.

ORBİTAL cilalama makinelerinde eksenlere kazandırılan özel hareket kabiliyeti sayesinde üretim süreçlerindeki sonuç daha dengelidir. Geleneksel makinelerle sağlanan sonuçlarla kıyaslandığında iş daha homojendir. Materyaldeki araçların optimizasyonu üretkenliği artırarak taşlar üzerinde gölge ve iz oluşumunu ortadan kaldırmaktadır.

Düzensiz plakalarda avantajlar daha da fazladır çünkü eksenler (cila kafaları) hareketlerini materyalin üzerinden asla ayırmadan işlem görerek plakanın ebatlarına göre uyarlamaktadır.

ORBİTAL yüksek güvenilirliğe sahip mekanik çözümlere ve varolan son teknoloji ürünü elektronikler parçalar kullanılarak üretilmiş ve sektörün tüm beklentilerini karşılayabilecek şekilde tasarlanmıştır.