SIMEC'ten mermer fabrikalarına yeni bir yıldız: INFINITY

SIMEC'ten mermer fabrikalarına yeni bir yıldız: INFINITY

INFINITY fırınları makine paneli üzerindeki tam dokunmatik ekran aracılığı ve standart ethernet bağlantısıyla üretim hattının izlenmesini sağlayarak uzaktan müdahale imkanı tanıyan tele asistan ile birlikte gelmektedir.

Taş işleme teknolojileri konusunda tüm dünyanın bildiği markaların başında gelen SIMEC mermer işletmeleri için geliştirdiği yeni fırın ile fark yaratmaya hazırlanıyor!

Yüksek üretkenliğe sahip bir çok seri fırın modeli geliştiren SIMEC, yeni fırın modeline INFINITY 'Sonsuzluk' adını verdi.

Üretilen tüm fırın modellerinde mermer plakaların mükemmel bir şekilde kurumasını temin etmek için

SIMEC tarafından üretilen tüm fırın modellerinde hedef; her türlü hava şartlarında aynı neticelerin ve ihtiyaç duyulan üretkenliğin sağlanmasıdır.

INFINITY fırınları kesilen ve işlem gören plakaların, hem kuruması hem de işlenmesinin hızlanması amacıyla kullanılmaktadır. Fırınların kendine has bu özellikleri sayesinde fırına giren materyal bir tepsi ile desteklenerek fırın içerisinde kendi kendine aşağıya ve yukarıya yer değiştirmektedir. Böyle bir çözüm makul bir yükseklikte inşa edilen alanların makinanın tamamını kaplayarak yüksek miktarda materyalin fırın içerisinde depolanmasına olanak tanımaktadır.

Reçinenin nüfuz etmesi için kurumanın her aşamasında işlem doğruluğu şarttır!

Plakanın her noktasında yeterli ve sürekli dereceye ulaşılması ve materyalin doğru kuruması ve reçinenin nüfuz etmesinde hayati öneme haizdir. INFINITY sistemleri elektrikli ya da gaz beslemeli çözümlerle üretilmektedir. Bu fırınlarda hava çok geniş bir yüzeyde ışıldayan borularla ya da kanatlı soğutma sargıları ile ısıtılmaktadır.

Hassas bakım isteyen özel mermer plakalarına kısmi ve bölgesel bakım olanağı!

Yüksek performanslı ışıma gücüne sahip ısıtıcılar çok hızlı başlangıç yaparak ani işleyebilme olanağı vermesi fırınların daha sık olarak kullanılabilmesine imkan tanımaktadır. Yaygın ısıtıcı noktaları ile bu çözüm ısının dengeli dağıtılması avantajına sahiptir. Bu tasarım çok özel ve hassas bakım isteyen özel mermer plakaların kısmi ve bölgesel onarımını da sağlamaktadır.

INFINITY sistemlerinde en büyük özen, gerektiği her yerde kullanılan kaliteli yalıtım çözümleri ve en iyi kaplama malzemeleri ile gerçekleştirilen izolasyona sarf edilmiştir.

Bir fırının verimliliği ısı ve havalandırma arasındaki hassas denge ile belirlenmektedir. Hava akışı materyal üzerindeki nemin atılmasında hayatidir. Bu nedenle tüm plakaların eşit kaliteyle işlenmesi açısından sistemin güçlü olması çok önemlidir. Homojen ve gerektiği kadar yönlendirilmiş hava akışlarının temin edilebilmesi için çok güçlü fanlar ve özel üretim sıkıştırma ve genişletme kutuları kullanılmıştır. Plakaların alt ve üst her bir yüzeyinin yakınlarında konumlandırılarak kalibrasyonu ayarlanmış delikler sayesinde önden ısıtılmış hava sıkıştırılarak dışarı çıkmaya zorlanmaktadır. Bu süreç sayesinde türbülans asgariye indirilmekte ve hava akışı gerektiği yerde yoğunlaştırılarak etkin bir kurulama çözümü sağlanmaktadır.

INFINITY levha kaldırma sistemleri hidroliktir. En yüksek güvenilirliği ve uyumluluk standartlarının teminini garanti eder. Başlıbaşına bir fabrika olan bu cihaz millerin paralelliğini sağlayan telafi sistemine sahiptir. Bu süreçte tepsilerin düzlemsel olarak kaldırılması yatay miller sayesinde gerçekleşmektedir. Tepsinin her askılı ve kaldıraçlı noktası çifte millerin rehberliği sayesinde sıvı akışlarını sağlamaktadır. Bu yöntem sayesinde materyalin hareketi aşırı derecede yumuşaktır ve her bir levhanın dengesizce gezinmesi belirli bir düzeye kadar azaltılmaktadır.

Materyalin kuruma sürecini doğru yönetmek!

INFINITY kurulama ve kataliz (hızlandırma) sistemleri pek çok algılayıcı kullanmaktadır. Sunulan son teknoloji çözümleri tüketimde yüksek verimliliği sağlamaktadır. Hava akışlarının ve ısının muntazam kontrolü sıvılar kadar materyalin hassas bir şekilde kavranmasını gerekli kılmaktadır. Giriş ve çıkış odalarında bağımsız ve optimal bir üretim sürecinin yönetilebilmesi için her bir fırının kendisine ait havalandırma sistemleri ayarlamaları mevcuttur. Kurulama fırınları tahliye perdeleri ile birlikte gelen elektronik higrometre ile donatılmıştır. Fırından çıkacak levhaların ısılarının hassas şekilde ayarlanması, odaların içindeki nemi yüksek ısı ölçen dijital pirometre ile otomatik olarak saptayan sistemle mümkün olmaktadır.

Tele Asistan ile uzaktan izleme ve müdahale olanağı!

INFINITY fırınları makine paneli üzerindeki tam dokunmatik ekran aracılığıyla standart ethernet bağlantısıyla üretim hattının izlenmesini sağlayan ve uzaktan müdahale imkanı tanıyan tele asistan ile birlikte gelmektedir.

Yazılım sayısız fonksiyonlar arasından seçilerek tamamiyle SIMEC tarafından geliştirilmiştir. Programlanmış anahtar makinenin ısıtma sisteminin açılmasına ve kapatılmasına izin vermektedir. Program çok dillidir ve müşteriler tarafından USB aracılığı ile güncellenebilmektedir.