“Toz” artık “kabus” değil!

Kesim sırasında oluşan insan sağlığına zararlı tozlardan arınmak için geliştirilen IDRODOS toz emme cihazları yoğun toz olan yerlerde kurtarıcı oldu!

“Toz” artık “kabus” değil!

Doğal taş işleme konusunda uzmanlaşmış bir İtalyan markası olan Ghines'den ihtiyaç duyulan bir konuda çözüm ortağı ürün!...

Mermer atölye ve fabrikalarında kuru sistemle yapılan işlemlerde işçi sağlığına zararlı birtakım tozlar çalışanları etkilemekte ve çevre sağlığında sorunlara yolaçabilmektedir. Etkili bir toz emme duvarı doğrudan silika maruziyetini önler. Tozlar Kuvars ve reçine bağlarından yapılmış yeni sentetik malzemelerlerden oluşur ve yüksek seviyelerde serbest kristalin silika (>% 90) ihtiva eder. Üretim sırasında üzerinde çalışılan herhangi bir mamulün üzerinde işlenmesinin zor olduğu bazı önemli noktalar da bulunur ve genellikle bunları işlemek ve tamamlamak için kuru toz çıkaran aletler kullanılır; Çoğunlukla boyutundan dolayı ürün toz emme tezgahlarının hava girişlerini kaplar ve bu da üretim verimliliğini etkiler ve ortaya çıkan toz operatörün sağlığına daha yüksek bir risk oluşturur.

IDRODOS Toz Emme Duvarları giderek yaygınlaşıyor!

Bu sebebelerle durumdan kaçınmak isteyen işverenler iş sağlığını güvence altına almak için, toz emme duvarı Idrodos emme duvarlarını tercih etmektedirler. Idrodos, Avrupa, Kuzey Amerika ve Okyanusya ülkelerinde su filtresi tekniği ile toz ekstraksiyon çözeltisi haline getirerek, sistemin pek çok iş yerinde yaygın olarak kullanılmasını sağlamıştır.

Yerel emme noktaları oluşturarak verimliliği arttırabilirsiniz!

IDRODOS'un 4 m XL sürümü, tozun, çalışılan malzemenin tüm uzunluğu boyunca aktif olarak emilmesiniı sağlar; Bu yüzden, artık malzemenin duvarın önüne taşınması gerekmez. Bir emme kolu ile 3 m yarı çaplı bir alanı kaplar ve yerel bir emme noktası ekleyerek verimliliği arttırır. Damla ayırıcılar nemin makine içerisinde kalmasını sağlar. Emme ucu, fan ünitesinden ayrılabilir. Bu fan ünitesi, çalışma yerinde daha fazla alan kazanmak için dışarıya konabilir. Her atölyeye özgün çözümler için kullanıcıların kendine özel ihtiyaçlarına göre toz toplama çözümleri IDRODOS tarafından oluşturulabilmektedir. Teknik tavsiyeler için firmanın mühendisleri müşavirlik hizmeti vermektedir.